Volg ons

TwitterFacebookLinkedIn

 

NIEUWSBRIEF

Ontvangt u graag de LICG nieuwsbrief? Voer dan hier uw e-mailadres in:


Praktisch

De Praktische documenten geven informatie over allerlei zaken waar u mee te maken krijgt als u een huisdier wilt houden.

Onder Aanschaf wordt dieper ingegaan op de aanschaf van dieren in het algemeen. U leest waar u om moet denken en wat er bij komt kijken om een verstandige keuze te maken. Ook vindt u hier andere zaken die met aanschaf te maken hebben, zoals over het chippen en registreren van uw nieuwe huisdier.

Bij Gezondheid mens en dier wordt ingegaan op algemene zaken die te maken hebben met de gezondheid van huisdieren, de gezondheid van mensen die huisdieren houden en ziekten die van dier op mens kunnen worden overgedragen: zoönosen.

Omgaan met huisdieren behandelt onder andere de rol die huisdieren spelen in het leven van mensen, huisdieren in het gezin en de combinatie met kinderen, het dier in de maatschappij en diverse andere artikelen over het omgaan met dieren.

Bij Reizen en vakantie kunt u lezen waar u rekening mee moet houden als u met uw dier op vakantie wilt, maar ook wat u moet regelen als het dier thuis blijft. Ook vindt u hier de invoereisen van diverse landen.

Wetgeving biedt informatie over allerlei regels en wetten die samenhangen met het houden van gezelschapsdieren, zoals CITES maar ook regels die gelden bij vermissing en terugvinden van dieren.

Daarnaast is er aanvullende informatie per diersoort of diergroep, waar u artikelen over aanschaf, gezondheid, verzorging en gedrag kunt lezen.